Τί πιστεύετε για τις πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα

Saturday, February 12, 2011

Που πήγε το Εθνικό Τυπογραφείο??

Δημοσιεύματα σε ελληνικές εφημερίδες και δικτυακούς τόπους κάνουν λόγο για τις προσπάθειες τις ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της διαφάνειας σχετικά με τις πολιτικές κινήσεις της αυτή την σημαντική για τη χώρα περίοδο. Μία από αυτές τις προσπάθειες είναι και η ελεύθερη πρόσβαση στη βάση δεδομένων του Ελληνικού Τυπογραφείου όπου αναρτώνται ημερησίως και με κάθε λεπτομέρεια όλοι οι νόμοι και σχέδια νόμου, προεδρικά διατάγματα και άλλες νομικές πράξεις. Ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα http://www.et.gr και να "κατεβάζει" σε μορφή PDF την πλήρη έκδοση της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για να ενημερώνεται για τις νομοθετικές εξελίξεις σχετικά με τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα της χώρας. Στο παρελθόν η πρόσβαση δεν ήταν ελεύθερη για τον ιδιώτη πολίτη, ενώ παράλληλα απαιτούνταν συνδρομή.

Λόγω της επαγγελματικής μου εμπειρίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου είχα την ευκαιρία να δημιουργήσω έναν τέτοιο λογαριασμό και έχω να μαρτυρήσω ότι το ΕΤ έχει μία πολύ καλά οργανωμένη βάση δεδομένων με εύκολο και φιλικό περιβάλλον αναζήτησης και περιήγησης χωρίς προβλήματα σύνδεσης με τον/τους servers, σε αντίθεση με αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο είναι ανοργάνωτο και τελείως ελλιπές.

Παρόλα αυτά βλέπω ότι με το που μετατράπηκε σε χώρο ελεύθερης δικτυακής πρόσβασης, άρχισαν τα προβλήματα σύνδεσης, με τα error pages να κατακλύζουν την οθόνη του υπολογιστή είτε στην αρχική σελίδα, είτε στον χώρο αναζήτησης κάνοντας την πρόσβαση δύσκολη έως απίθανη.

Δ.Σ.

No comments: